Saturday, 7 November 2015

Left

Assalamualaikum b.t.w.

"Goodbyes are not forever, goodbyes are not the end. They simply mean I'll miss you until we meet again."

Everything changed. Totally changed. Their impression toward us are no longer a good one but I'm sure they will get what they deserve because I really believe in justice and have faith in Him. Let's build some new memories but never delete the old one even I know, there will be not the same person in each of our memories anymore. It's hard. But we must. Don't forget the things we used to say, do, promise, see and create together.

Maybe I don't cry but it's hurt.
Maybe I won't say but I feel.
Maybe I don't show but I care.

When it's time for us to venture out, don't let fear have us looking back at what we are leaving behind because as we grow wiser we will realize what we actually need. Don't think that we leave because things are hard. We leave because it's no longer worth it. Everyone has power to make someone happy, some by entering but some by leaving. Don't let the past and useless details choke your existence. Remember when our past call, don't answer. It has nothing new to say. We will never leave a place or person we love. A part of them, you take with you while leaving a part of you with them.

Mungkin ini kali terakhir aku bersama hampa.
Mungkin ini kali terakhir aku jumpa hampa.
Mungkin ini kali terakhir aku melawak dengan hampa.
Mungkin ini kali terakhir aku dengar lawak bodoh hampa.
Mungkin ini kali terakhir aku tengok senyuman hampa.
Mungkin ini kali terakhir aku duduk sekolah lapan tingkat.
Mungkin ini kali terakhir aku duduk sekolah ada lif.
Mungkin ini kali terakhir aku duduk sekolah ada view laut.
Mungkin ini kali terakhir aku jumpa seorang cikgu yang tak penat membenci aku.
Mungkin ini kali terakhir aku jumpa seorang cikgu yang tak penat mendengar keluhan aku.
Mungkin ini kali terakhir aku boleh melompat depan orang.
Mungkin ini kali terakhir aku ada geng nak menggila.
Mungkin ini kali terakhir aku dapat lead senamrobik.
Mungkin ini kali terakhir aku dapat main sampai empat percussion.
Mungkin ini kali terakhir aku ada junior yg selalu share stories dgn aku.
Mungkin ini kali terakhir aku dilabel 'pelajar bermasalah'.
Mungkin ini kali terakhir aku jumpa junior yg nangis sbb pemergian aku.
Mungkin ini kali terakhir aku  ada senior yg selalu care pasal aku even lain umur.
Mungkin ini kali terakhir aku menipu all people and myself saying that I'm happy without Mashoor.
Mungkin ini kali terakhir aku nak ada masalah dgn cikgu.
Mungkin ini kali terakhir aku dapat buktikan kat cikgu yg sebenarnya aku bukannya tak guna.
Mungkin ini kali terakhir aku menangis sebab tinggal kawan2 yg aku sayang.
Mungkin ini kali terakhir aku dapat ada kawan macam hampa.
Mungkin ini kali terakhir aku boleh cakap yg aku sayang hampa.

Ingat wey, AKU SAYANG HAMPA SANGAT2.

Wassalamualaikum w.b.t.