Sunday, 5 April 2015

Rainbow

Assalamualaikum w.b.t.





Pernah tak korang rasa, benda yang korang rasa yakin boleh dapat, sebab korang selalu dapat tapi tetiba, dia lenyap macam tu ja.

SA lawan nasyid khamis lepas, and kami memang nak jadi Johan. Tipulah kalau taknak kan. Siapa ja taknak jadi Johan kalau lawan apa2.

The truth is, sepanjang SA masuk nasyid, kami tak pernah kalah masa peringkat daerah. Tapi apakan daya, kita tak mampu nak lawan takdir-Nya. Kami jadi Naid Johan ja. Okay, SA mengaku. SA nangis sebab SA memang tak boleh terima even sampai sekarang pun. Johan? Well, congrats to SMK (P) St. Goerges. Maybe mereka lebih layak tahun ni. Dan nak tau apa yang buat SA frust? Beza markah antara Nida'ul Husna dan Sautul Imtiyaz hanyalah 0.5 markah.

SA ulang sekali lagi. 0.5!

Allah sembunyikan matahari dan hadirkan ribut serta hujan.
Kita tercari2 ke manakah hilangnya matahari.
Rupa2nya, Allah nak hadiahkan kita pelangi.

Ayat ni sangat sesuai untuk describe situasi kami sekarang.

Setelah dua hari suntuk ditemani air mata, akhirnya Allah keluarkan pelangi tu.

Baru ja pagi tadi, Ustazah Sakinah, guru latih nasyid kami, called SA dan bagitahu yang JPN buat keputusan untuk ambil 2 kumpulan dari setiap daerah. And that's mean Nida'ul Husna dapat masuk peringkat negeri.

Alhamdulillah.
Pelangi ni sangat cantik Ya, Rahman.

Besides, wanna know something? I dropped my Biology. And I'm not joking. But instead of dropping the subject, SA nak ganti dengan subjek Seni. Dan SA dapat. Tahu tak syarat yang cikgu Seni SA bagi kat SA apa? SA mesti dapat at least 'A' setiap exam.

Okay. I'm dying.

But SA rasa kalau dengan usaha maybe semua tu tak mustahil.

Kita dapat apa yang kita nak but in the same time we lose something more precious.

Nida'ul Husna jadi huru-hara dan SA tak suka benda ni. Ada di antara kami kena keluar dan bakal digantikan dgn org lain. SA taknak. SA taknak sapa2 keluar dan taknak sapa2 org baru masuk.

SA taknak!

Nida'ul Husna, ayuh bangun menuju kejayaan! Jangan give up walau apa pun yang terjadi. SA akan cuba pertahankan selagi boleh. In Shaa Allah.










Wassalamualaikum w.b.t.